Το Κίτρινο Πουλάκι |Olga de Dios

49343195_424807891656315_7670276828572942336_n

Η αγαπημένη Ισπανίδα δημιουργός Οlga de Dios μετά την επιτυχία του παραμυθιού με τίτλο Ρόζα το Τερατάκι, επέστρεψε το καλοκαίρι του 2018 στην Ελλάδα με το βιβλίο Το Κίτρινο Πουλάκι που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη σε μετάφραση της Μαριάννας Ψύχαλου. Μια ιστορία για ένα πουλάκι που δεν μπορούσε να πετάξει όπως τα υπόλοιπα, ωστόσο ήταν επιδέξιο στις κατασκευές και στις εφευρέσεις. Έφτασε κάποτε ο καιρός και οι φίλοι του τα πουλιά αποδημούσαν για άλλα μέρη. Έστελναν συχνά στο κίτρινο πουλάκι κάρτες από τις χώρες που επισκέπτονταν με τον Τεό τον ταχυδρόμο.

Σύντομα, το κίτρινο πουλάκι συνειδητοποίησε μέσα από τις κάρτες των φίλων του ότι υπάρχουν και άλλα πουλιά που δεν πετάνε στον κόσμο. Με την παρότρυνση του ταχυδρόμου, Τεό, το κίτρινο πουλάκι καταπιάνεται με μία νέα εφεύρεση που θα επιτρέψει και στο ίδιο να ταξιδέψει στο κόσμο. Για να δούμε θα καταφέρει να πετάξει ο μικρός ήρωας της ιστορίας;

Δυνατό σύγχρονο παραμύθι από αυτά που προβάλλουν την ομορφιά της διαφορετικότητας και την αξία της φιλίας μέσα από ζωντανή εικονογράφηση και απλή γλώσσα. Πρότείνεται για παιδιά ηλικιών 3 και άνω. Αναμένουμε σύντομα κάποια εκδοτική εταιρία να επιδιώξει τη μετάφραση των νέων βιβλίων της Ισπανίδας συγγραφέα Los Tres Hermanos de Oro και Rana des Tres Ojos τα οποία είναι εξίσου αξιόλογα.

Συγγραφέας: Olga De Dios
Τίτλος: Το Κίτρινο Πουλάκι
Εκδοτικός οίκος: Μικρή Σελήνη
Μετάφραση: Μαριάννα Ψύχαλου
Σελίδες: 34
Ημερομηνία Έκδοσης: Ιούλιος 2018

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s