Το Χρώμα της Καρδιάς Μου | Alice Brière-Haquet & Csil

50121355_2163214690411038_5688212385689501696_n.jpg

“Ο Πόλ δεν είναι ντροπαλός:

μα η απαλή του επιδερμίδα

αλλάζει χρώμα συνεχώς.

Πιο ευαίσθητο παιδί δεν είδα:

το πρόσωπο του σα λουλούδι

βελούδινο και δίχως χνούδι.”

 

Ένα αισιόδοξο, χρωματιστό παραμύθι για τα συναισθήματα και τα χρώματα της Alice Brière-Haquet σε εικόνες του Csil κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2018 στην χώρα μας από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος σε απόδοση της Κατερίνας Σχινά. Πρόκειται για την ιστορία του Πόλ, ενός αγοριού που ότι νιώθει, αποτυπώνεται στα μάγουλα του. Πανιάζει στην απόρριψη, πρασινίζει στο θυμό, κοκκινίζει στην ντροπή. Τον βαραίνει αυτή η κατάσταση. Φεύγει, λοιπόν, για να βρεί μια χρυσή πανοπλία που θα τον μεταμορφώσει σε ενήλικα, μια πανοπλία που θα εμποδίζει τα όσα έχει στην καρδιά του να γίνονται εμφανή.

Τα συναισθήματα των μεγάλων δεν αντανακλώνται στα πρόσωπα τους πια. Τα συναισθήματα ισοδυναμούν με αδυναμία στις σημερινές κοινωνίες· κοινωνίες ψυχρές, ορθολογιστικές με έντονη συναισθηματική ακαμψία που πάλεψαν να θωρακιστούν απέναντι στον πόνο, στην λύπη και στην απόγοήτευση και αναπόφευκτα έχασαν και τη χαρά, το γέλιο και την ελπίδα. Με υπέροχο απλό τρόπο, το βιβλίο καταδεικνύει την ομορφιά όλων των χρωμάτων και την φυσικότητα όλων των συναισθημάτων.

Ο Πόλ διαπίστωσε στο ταξίδι του ότι τα χρώματα βρίσκονται παντού, στη γή, στη βροχή, στην άμμο. Ο Πόλ δεν είναι ντροπαλός, είναι ευαίσθητος απλός και ότι έχει στην καρδιά του, φαίνεται και στα μάγουλα του, όπως λέει η Γαλλίδα συγγραφέας.  Απέρριτος λόγος, ζεστά μηνύματα, πετυχημένη μετάφραση. Η εικονογράφηση με ξυλομπογιές θα σας μαγέψει μοιάζει σχεδόν παιδική και συνάμα είναι ιδιαίτερη και δυνατή. Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα!

 

Τίτλος: Το Χρώμα της Καρδιάς μου

Συγγραφέας: Alice Brière Haquet

Εικονογράφος: Csil

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

ISBN: 978-960-569-831-7

Ηλικία: 4-8

Μεταφραστής: Κατερίνα Σχινά

Ημερομηνία έκδοσης: 5/3/2018

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s