Ο Αδερφός Μου Κυνηγάει Δεινόσαυρους από τον Giacomo Mazzariol

“Αυτοί γελούσαν μαζί μας επειδή είμασταν διαφορετικοί και εμείς γελούσαμε με αυτούς γιατί ήταν όλοι ίδιοι.”

 

Για να μιλήσω ειλικρινά, το συγκεκριμένο βιβλίο το αγόρασα τυχαία στα ισπανικά για να κάνω εξάσκηση το σκουριασμένο μου λεξιλόγιο μιας και κυκλοφορούσε για καιρό μόνο στην ιταλική και ισπανική γλώσσα. Είμαι εξαιρετικά χαρούμενη που ένα πρωτότυπο εφηβικό βιβλίο που γράφτηκε από ένα δεκαεπτάχρονο νεαρό πριν τρία χρόνια κυκλοφορεί πλέον και στα ελληνικά. Πρόκειται για το Mio fratello rincore i dinosauri μια πραγματική ιστορία του Ιταλού Giacomo Mazzariol που πραγματεύεται στιγμές από την καθημερινότητα του μικρού του αδερφού Giovanni, ο οποίος έχει σύνδρομο Down. Η Δήμητρα Δότση το μετέφρασε στα ελληνικά και μπορείτε να το βρείτε από τις εκδόσεις Πατάκη.

Ο Giacomo είναι ο μεγαλύτερος αδερφός της Chiara, του Giovanni και της Alice.  Ήθελε πάντα έναν αδερφό για να παίζουν μαζί. Όταν όμως οι γονείς του τους ανακοινώσαν ότι ο Giovanni γεννήθηκε με ένα χρωμόσωμα παραπάνω η αρχική του χαρά και ανυπομονησία έσβησε γρήγορα. Ο Giacomo ένιωθε για καιρό μια ντροπή για τον μικρό του αδερφό αλλά μεγαλώνοντας συνειδητοποιήσε πόσο ιδιαίτερο και ξεχωριστό αγόρι είναι ο Giovanni.

Ο Giovanni αγαπάει τους δεινόσαυρους, το κόκκινο χρώμα ,να χορεύει στη μέση μιας πλατείας και να κόβει λουλούδια για τις αδερφές του από τον κήπο του σπιτιού. Ο Giovanni είναι ένα πλάσμα που υποδέχεται την κάθε μέρα με ένα πλατύ χαμόγελο και μια αγάπη για τη ζωή που τη μεταδίδει στους γύρω του. Μια δυνατή και ανθρώπινη ιστορία που θα σας καθηλώσει. Το προτείνουμε για ηλικίες 15 ετών και άνω. Αν τύχει και το αγοράσετε στην πρωτότυπη γλώσσας ή στα Ισπανικά, ενδείκνυται για επίπεδο Β2+. Καλή ανάγνωση!

 

IMG_20181119_211200~2

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s